Mesotherapie
(met mesogun)

Door middel van kleine prikjes in de huid met de Mesogun wordt een vloeistof met daarin werkstoffen de huid ingesluisd. De basis van de vloeistof is hyaluronzuur, een natuurlijk bestanddeel van de huid die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Mesotherapie zorgt er daarnaast voor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en de bloedcirculatie op gang komt.

Mesotherapie is geschikt voor:

  • Hydratie en huidverbetering van het gelaat, decolleté en hals.
  • Het verzachten van scherpe lijnen in het gelaat.
  • Rimpeltjes bij de mond, bovenlip, ogen, wangen en decolleté.
  • Afhangende mondhoeken en opvullen neuslippenplooi.
  • Contourvorming en meer volume van lippen.
  • Corrigeren van een links en rechts verschil.
  • Bij haaruitval is het een stimulans tot nieuwe haargroei.
  • behandelen van acne en littekens.
  • Behandeling van vetrolletjes
Eerst wordt de huid ontsmet, hierna wordt met behulp van de Mesogun de vloeistof met kleine prikjes direct onder de huid ingebracht. De Mesogun verdeeld de vloeistof gelijkmatig en zorgt ervoor dat het overal even diep in de huid komt. Verdoving is hiervoor niet nodig, de behandeling is prima te ondergaan.

De behandeling bestaat uit 1 tot 2 behandelingen of uit een serie van 6 (bij haargroei stimulatie 10) behandelingen over een periode van 2 à 3 maanden: dit is afhankelijk van het te behandelen gebied en het wenselijke resultaat. Voor het behoud van het resultaat is een vervolgbehandeling nodig om de 2-3 of 6-12 maanden aan te raden. (vervolg behandelingen zijn afhankelijk van de soort en locatie van de behandeling). Het resultaat is echter al na de eerste behandeling te merken: de huid ziet er veel frisser, gladder en daardoor jonger uit.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden. In feite kunnen we zeggen dat hyaluronzuur één van de bouwstenen van ons lichaam is. Het komt ook voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel.

Hyaluronzuur is een zeer belangrijk onderdeel in ons lichaam om vocht in de huid vast te houden. Ook speelt hyaluronzuur een zeer belangrijke rol bij het behouden van de elasticiteit van de huid. Onvoldoende hyaluronzuur in ons oudere wordende lichaam betekend dus dat we een droge huid hebben en/of dat de huid minder elastisch wordt.