ACNÉ en LITTEKENS

Hevige acné (al dan niet in het gelaat) kan als gevolg serieuze littekens achterlaten. De gespecialiseerde behandelingen bij MAISON COSMETIC zijn niet chirurgisch, maar gebeuren wel in de huid op het niveau van het littekenweefsel.

Dit weefsel wordt gestimuleerd om nieuwe collageen aan te maken en zo komt er nieuwe egale huid terug tevoorschijn. MAISON COSMETIC boekt al jaren uiterst mooie resultaten op het vlak van acné-behandelingen.

Littekens kunnen ontstaan als gevolg van een chirurgische ingreep, een ongeluk, een zwangerschap of acné. De meeste crèmes geven teleurstellende resultaten en kosten vaak een pak geld. Wanneer het lichaam overvloedig veel talg aanmaakt en de hoornhuid verstoord is raken de talgklieropeningen van de huid soms verstopt. Het gevolg hiervan is dat er zwarte puntjes of mee-eters ontstaan.

Ontstoken pukkels zijn een gevolg van bacteriën die zich met huidvet voeden. Wanneer deze bacteriën het huidvet afbreken, komen er afvalproducten en vetzuren vrij. Die veroorzaken een ontsteking van de talgklieren waardoor er pukkels verschijnen.

Acne duikt dikwijls op in de puberteit en verdwijnt vaak zonder behandeling. Toch zijn er ook acnepatiënten van 25 jaar en ouder.

Acne verschijnt meestal in het gezicht, op de borst, rug en schouders.

  • hormonale invloeden tijdens de puberteit en soms tijdens de zwangerschap;
  • bacteriële infecties van de mee-eters;
  • niet aangepaste of te vette make-up;
  • bepaalde medicijnen en chemicaliën zoals chloor.
  • Dieet ( invloed van voedsel op acne is niet bewezen, maar toch zijn er patiënten waarbij bepaald voedsel acné kan triggeren)