Fillers

De huid heeft voldoende vocht nodig om strak en elastisch te blijven en er glad en jong uit te zien. Je huid bevat een belangrijk vochthoudend middel, hyaluronzuur genoemd. Dit hyaluronzuur voorkomt dat je huid uitdroogt.

Maar met het verstrijken van de jaren neemt het natuurlijke gehalte aan hyaluronzuur af, waardoor de huid er dof en gerimpeld gaat uitzien en gespannen en ruw aanvoelt. Deze veranderingen treden op in de gebieden die het meest zichtbaar zijn, zoals het gelaat, de hals, het decolleté en de handen.

Door een verzorging met crèmes kan je tijdelijk en oppervlakkig de opperhuid hydrateren. Je huid krijgt echter niet de nodige diepe hydratatie om deze elasticiteit en gezond houden. Crèmes penetreren de huidbarrière niet en hebben dus voornamelijk een zeer oppervlakkige hydraterende werking.

Fillers zijn dan vaak een mooiere en doeltreffende oplossing.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het precies?

Hyaluronzuur wordt door het lichaam aangemaakt en is de grondstof die onze huid en onderhuid structuur en souplesse geeft. Je kan lachen, fronsen, verwonderd kijken en dit alles door de werking van de spieren van het gelaat. Hyaluronzuur zorgt er echter voor dat de huid gehydrateerd en soepel blijft zodat er geen rimpeltjes ontstaan.

Het verouderingsproces zorgt er voor dat de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid geleidelijk aan vermindert. De huid wordt dunner, minder elastisch en ouder. Door jarenlang rimpeltjes te maken bij het lachen of fronsen kan dit er voor zorgen dat er een beschadiging van de huid optreedt. Er ontstaat een breuklijn in de diepere lagen van de huid doordat het hyaluronzuur in de huid wordt weggeduwd of wordt beschadigd. Dit is het begin van het ontstaan van een blijvende rimpel. Men noemt dit expressierimpels of gelaatstrekken en dit is een natuurlijk proces.

Een goede behandeling hiervoor is het aanvullen van nieuw hyaluronzuur thv deze rimpel. Hierdoor wordt het beschadigde hyaluronzuur thv deze rimpel opnieuw aangevuld en wordt de breuklijn hersteld. Vandaar de naam rimpelvuller of “filler”. Doordat het lichaam dit nieuwe geïnjecteerde hyaluronzuur als natuurlijk aanziet, zal het lichaam dit ook afbreken. Afhankelijk van het type hyaluronzuur zal een filler gemiddeld 1 tot 1.5 jaar resultaat geven.