MICRONEEDLING

De DermaPen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling.

Behandeling met de DermaPen is een effectieve manier om de huid te vernieuwen en te verfrissen zonder de opperhuid te beschadigen. Huidverjonging en verbetering met de DermaPen heeft veel voordelen: de huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Resultaten DermaPen:
  • Versteviging van de huid + vermindering van rimpels en fijne lijntjes
  • Vernieuwing van de huidcellen + zuivering
  • Egalisering van de huidteint
Indicaties DermaPen:
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens en littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen
  • Alopecia

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht, daarna wordt de DermaPen roterend over uw huid bewogen. De behandeling geeft een licht prikkelend gevoel, maar is verder pijnloos. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en van uw huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is overigens de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u mogelijk een egale roze/rode huid voor ongeveer 1 á 2 uur.

Afhankelijk van type huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder zijn dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden uitvoeren, de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de DermaPen: de behandeling is vriendelijk voor de huid. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de DermaPen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat.