Hyaluronzuur FILLERS

Hyaluronzuur wordt door het lichaam aangemaakt en is de grondstof die onze huid en onderhuid structuur en souplesse geeft. Je kan lachen, fronsen, verwonderd kijken en dit alles door de werking van de spieren van het gelaat. Het hyaluronzuur zorgt er echter voor dat de huid gehydrateerd en soepel blijft zodat er geen rimpeltjes ontstaan. Het verouderingsproces zorgt er voor dat de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid geleidelijk aan vermindert. De huid wordt dunner, minder elastisch en ouder.

Door jarenlang rimpeltjes te maken bij het lachen of fronsen kan dit er voor zorgen dat er een beschadiging van de huid optreedt. Er ontstaat een breuklijn in de diepere lagen van de huid doordat het hyaluronzuur in de huid wordt weggeduwd of wordt beschadigd. Dit is het begin van het ontstaan van een blijvende rimpel. Men noemt dit expressierimpels of gelaatstrekken en dit is een natuurlijk proces.

Een goede behandeling hiervoor is het aanvullen van nieuw hyaluronzuur thv deze rimpel. Hierdoor wordt het beschadigde hyaluronzuur thv deze rimpel opnieuw aangevuld en wordt de breuklijn hersteld. Vandaar de naam rimpelvuller of “filler”. Doordat het lichaam dit nieuwe geïnjecteerde hyaluronzuur als natuurlijk aanziet, zal het lichaam dit ook afbreken. Afhankelijk van het type hyaluronzuur zal een filler gemiddeld 1 tot 1.5 jaar resultaat geven.

Veelgestelde vragen

   • Welke rimpeltjes of klachten kunnen met hyaluronzuur fillers verholpen worden ?
   • lijntjes of diepere groeven thv de lachrimpels rond de mond
   • beginnende walletjes
   • kringen of wallen onder de ogen
   • diepe fronsrimpels of voorhoofdsrimpels
   • rimpels of groeven rond de neus, mond of lippen
   • lachrimpels en dieper groeven thv de neusbasis naar de mondhoek (nasolabiale plooi)
   • ingevallen mondhoeken of marionette lijntjes
   • rimpels en groeven thv de mondhoeken (marionette lijntjes)
   • diepe verticale fronsrimpels
   • diepe horizontale voorhoofdsrimpels

Deze behandeling is zeer goed verdraagbaar voor onze patiënten. Je komt 15 minuten vooraf aan de afspraak en onze assistentes zullen een pijnverdovende crème aanbrengen op de te behandelen zones. De hyaluronzuurfillers die wij gebruiken bevatten lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de prikjes voor onze patiënten beduidend minder pijnlijk zijn.

Na de injectie kan er een beetje roodheid, zwelling en blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Een beetje make-up volstaat om dit te verbergen. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat je terug fris en zonder zorgen kan vertrekken..

Neen, sommige van onze patiënten komen tijdens hun pauze. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat u terug fris en zonder zorgen kunt vertrekken. Indien je festiviteiten of een fotoshoot hebt gepland binnen de 5 dagen na je behandeling, adviseren we om de behandeling uit te stellen tot erna. We kunnen niet garanderen dat als er toch een klein blauw plekje ontstaat, dit binnen de 5 dagen na de behandeling verdwenen zal zijn. Als er een blauw plekje aanwezig is, dan voorzien we jou van de juiste crèmes om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Meestal verdwijnt een blauwe plek binnen de 7 dagen. Indien je gevoelig bent voor blauwe plekken dan adviseren we onze patiënten om enkele dagen op voorhand te starten met een homeopathisch middeltje. Dit geeft een aanzienlijke verbetering. Het is dus aangeraden dit ook te vermelden bij je arts of wanneer je telefonisch een afspraak maakt.

Dit is afhankelijk van de densiteit, viscositeit en crosslinking van de hyaluronzuur filler.

Zeer zachte fillers worden gebruikt ter hoogte van de lippen, kringen onder de ogen of fijne rimpeltjes. Deze fillers geven doorgaans gemiddeld 12 maanden resultaat. De hyaluronzuurfillers met een meer gematigde stevigheid geven gemiddeld een resultaat van 12 tot 15 maanden. Deze fillers worden gebruikt voor de nasolabiale plooi of marionette lijntjes. De stevigere fillers worden gebruikt om meer volume en stuctuur in het gelaat te herstellen. Deze fillers geven gemiddeld 15 tot 18 maanden resultaat.

Wij adviseren om diepe massage ter hoogte van de behandelde zones strikt te vermijden gedurende de eerste 3 dagen na de behandeling. Verder mag u onmiddellijk maquillage of verzorgende crèmes aanbrengen op de huid en de behandelde zones.

Ja, er zijn zeer veel verschillende soorten fillers. Deze kunnen gemaakt zijn op basis van hyaluronzuur, hydroxyapatiet of nog andere bestanddelen. Wij gebruiken al 18 jaar dezelfde producten zonder enige problemen en met goede resultaten. We gebruiken enkel hyaluronzuurfillers en adviseren onze patiënten ook enkel dit soort fillers te gebruiken. Deze hyaluronzuurfillers kennen een langdurige wetenschappelijk bewezen achtergrond en we bereiken hiermee de beste resultaten. Afhankelijk van de densiteit en viscositeit kan een filler gebruikt worden om een zachte rimpelvulling te geven of meer volumiserend effect te bekomen. Een hyaluronzuurfiller is de meest natuurlijke van alle fillers en is reversibel. Dit wil zeggen dat het geen permanente resultaten zal geven, maar het kan ook geen blijvende problemen geven.

Afhankelijk van de behandeling die je wenst, zal tijdens het gesprek met je arts duidelijk worden, welke rimpelvuller voor jou het beste resultaat geeft.